Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Comunicat de presa 23.04.2015:

Messer: Strategie sustenabila, crestere constanta

Incurajarea performantei in afaceri in contextul unui mediu economic plin de provocari

Messer, expertul in gaze industriale, a raportat pentru anul financiar 2014 vanzari consolidate de 1,047 miliarde euro si un profit din exploatare (EBITDA) de 240 milioane euro.

Comparativ cu anul precedent, veniturile au crescut cu 2% si profitul din exploatare cu 4%, in ciuda contextului economic plin de provocari. “Aceasta dezvoltare pozitiva intareste abordarea noastra de afacere de famile. Comportamentul responsabil in ceea ce priveste oamenii, mediul inconjurator si resursele este principiul calauzitor si sprijinul temeinic care sta in spatele succesului nostru in afaceri, chiar si in vremuri tulburi”, noteaza Stefan Messer, detinator si CEO al Messer Group.

Pe parcursul anului trecut, cel mai mare expert in gaze industriale condus de un membru al familiei fondatoare a facut investitii in valoare de 205,1 milioane euro, inclusiv investitii in IFRIC 4.  “Multumita investitiilor de viitor putem consolida increderea clientilor si partenerilor nostri, in timp ce oferim angajatilor nostri securitate pe termen lung”, precizeaza Dr. Hans-Gerd Wienands, CFO in cadrul Messer Group. Mare parte a investitiilor au fost destinate noilor constructii si modernizari ale facilitatilor de productie pentru variate gaze industriale si gaze medicale. In Europa, activitatile de investitie au ramas in continuare concentrate pe investitii in vanzari si pe proiecte de crestere selectiva.

In Polonia s-a inceput construirea celei de-a doua fabrici de separare aer, pentru producerea de oxigen si azot. Dat fiind faptul ca gazele industriale sunt importante pentru multe procese de fabricatie, cum ar fi industria apei si industria energiei electrice, Messer, prin produsele sale, intentioneaza sa sprijine dezvoltarea economica solida din Polonia.

De asemenea, pentru a veni in intampinarea cererii crescute a unui client existent, Messer construieste a doua sa fabrica de separare aer in Serbia. Inca de la inceputul lui 2014 a fost pus in functiune un lichefiator de gaze la locatia aceluiasi client in Taragona, Spania.

Investitii suplimentare s-au facut pentru o fabrica de imbuteliere heliu in Serbia, pentru prima fabrica de imbuteliere gaze Messer in Romania si pentru extinderea unei fabrici de imbuteliere gaze in Germania. O investitie s-a realizat si in Elvetia pentru prima fabrica de extragere a CO2 industrial.

Messer are in desfasurare multiple proiecte de investitii in China, astfel incat sa poata participa la proiectele de expansiune ale clientilor sai (cei mai multi fiind producatori de otel) si la cresterea pietei in aceasta tara. Astfel, trei fabrici de separare aer au fost puse in functiune in China pe parcursul anului 2014 – in provinciile Sichuan, Chongqing si Guangdong. Mai sunt in constructie inca doua fabrici in provinciile Sichuan si Zhejiang. “Toate investitiile noastre servesc pentru a crea un nou potential de crestere. Mai mult, investitiile de aici servesc in mod special pentru extinderea afacerii noastre de baza din China, oferind astfel oportunitatea de a intra pe sectorul de CO2”, evidentiaza Dr. Hans-Gerd Wienands. In Vietnam, la sfarsitul anului trecut a inceput constructia celei de-a treia fabrici de separare aer on-site pentru clientul Hoa Phat.

De zece ani pe calea succesului

Expansiunea globala continua sa se dezvolte si sa asigure durabilitatea Messer Group pe viitor  – acest lucru se intampla de peste zece ani, cu rezultate pozitive.

In 2004 Messer a revenit integral in proprietatea familiei fondatoare si de atunci si-a dublat veniturile anuale, de la 521 milioane euro in 2004 la 1,047 miliarde in 2014. Acest trend durabil s-a reflectat si in volumul fortei de munca, care a crescut din 2004 cu 44%, Messer Group avand in prezent 5.449 de angajati.

“Suntem o echipa la nivel mondial, plina de diversitate si ne tratam unii pe altii cu respect si apreciere. In calitate de afacere de familie actionam in baza valorilor care sunt apropiate inimilor noastre: continuitate, responsabilitate si sustenabilitate. Aceste trei valori fundamentale au avut o contributie decisiva la succesul pe termen lung al Messer Group” evidentiaza Stefan Messer in filozofia corporatiei.

Raportul Anual pentru 2014 este disponibil la cerere

Messer publica si anul acesta raportul anual in doua variante: tiparita si online. Incepand cu luna mai, la urmatoarele adrese sunt disponibile pentru descarcare Raportul Anual si Raportul de Sustenabilitate (Raportul de Responsabilitate Corporativa):

http://annualreport.messergroup.com

http://jahresbericht.messergroup.com

Pentru varianta tiparita, va rugam sa aveti amabilitatea de a trimite cererea dumneavoastra printr-un e-mail la angela.bockstegers@messergroup.com.