Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Terapia cu oxigen

 

Fata O2

Oxigenul se foloseste atunci cand organismul are o deficienta in acest sens. Acest lucru se poate acutiza intr-o situatie de urgenta sau pot aparea simptome de lunga durata.

In cazul aprovizionarilor de urgenta, oxigenul poate fi folosit in cazul ranilor grave, care pot cauza o lipsa de oxigen ce poate ameninta viata, sau intoxicatii cu gaze rezultate din arderi (de ex. cu monoxid de carbon).

In perioda actuala, multe persoane sufera de boli cardiace, pulmonare sau alte boli respiratorii. Multe dintre aceste persoane pot beneficia de terapie suplimentara cu oxigen.

Un tratament cu oxigen pe o perioada indelungata, inteleasa si ca terapie cu oxigen pe termen lung, se face in cazul imbolnavirilor cauzate de lipsa cronica de oxigen in sange (hipoxemie). Boli cum ar fi bronhopneumonia cronica obstructiva, emfizemul pulmonar, fibroza pulmonara, fibroza chistica, insuficienta cardiaca, astmul, carcinomul bronsic, pneumonia, tuberculoza sau apnee de somn duc in evolutia lor la un deficit de oxigen. Lipsa de oxigen micsoreaza grav capacitatea de munca a bolnavului, aparand stari de slabiciune, insuficienta respiratorie si pierderea mobilitatii. O urmare grava este presiunea ridicata in plamani din cauza unei lipse progresive, care are, pe de alta parte, efect asupra organismului bolnavului.

Administrarea oxigenului se poate face in trei moduri: prin concentrator, butelie de oxigen si tuburi de oxigen cu unitati mobile. Pentru bolnavi cea mai potrivita varianta se alege in functie de cantitatea de care are nevoie si de mobilitate. Alegerea corecta a formei de terapie cu oxigen permite o mai mare capacitate de munca a pacientului si dupa posibilitate o mentinere a mobilitatii, aducand asadar un plus de calitate vietii.

Concentratoarele de oxigen au cel mai ridicat coeficient de siguranta si fiabilitate si sunt cele mai eficace si convenabile surse de oxigen suplimentar care sunt disponibile astazi. Concentratorul de oxigen este un dispozitiv care functioneaza prin utilizarea curentului electric. Unitatea separa oxigenul din aerul camerei si permite oxigenului suplimentar de inalta puritate sa fie furnizat catre dvs. prin orificiul de iesire a oxigenului. Desi concentratorul filtreaza oxigenul dintr-o camera, acest lucru nu va afecta cantitatea normala de oxigen din camera dvs.

Oxigenul suplimentar nu produce dependenta. Medicul prescrie un anumit debit de oxigen pentru a ameliora simptome precum dureri de cap, somnolenta, confuzie, oboseala sau iritabilitate crescuta. In cazul in care aceste simptome persista dupa inceperea programului terapeutic cu oxigen suplimentar, trebuie consultat medicul.

 

                                                                                                                          Medical_Logo_RGB