Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Aplicatii

In peste 100 de ani de activitate Messer a dezvoltat numeroase aplicatii in diverse ramuri de activitate.

Cele mai importante utilizari ale produselor noastre sunt: electronica, industria alimentara, industria chimica, industria polimerilor, medicina, metalurgia, prevenirea incendiilor, protectia mediului, sudura si debitarea.

Principalele gaze si aplicatiile lor:

Azot - reprezintă aprox. 78 % din aer și este un gaz inert. Prin urmare, azotul este utilizat în special pentru aplicații în care reacțiile chimice nu sunt dorite (inertizare). În stare lichidă, criogenică, azotul este, de asemenea, un agent de răcire foarte eficient, care este utilizat, de exemplu, pentru congelarea alimentelor.

Oxigen - este un gaz incolor și inodor, care reprezintă aproximativ 21 % din aer. Oxigenul întreţine combustia. Printre altele, este utilizat în procese de combustie, unde sunt necesare temperaturi înalte ale flăcării. De asemenea, oxigenul sprijină procese biologice, cum ar fi descompunerea substanțelor nocive.

Dioxid de carbon - este obținut ca produs derivat în industria chimică sau este extras din puțuri săpate în pământ. Poate fi utilizat în stare lichidă, gazoasă sau solidă (gheață  carbonică). Este folosit ca agent de răcire, gaz de stingere, gaz protector, gaz de operare în lasere cu CO2 sau, în stare supercritică, ca agent de extracție.

Argon - cu un raport de volum de 0,933 %, argonul este cel mai abundent gaz nobil din atmosferă. Întrucât argonul este foarte inert din punct de vedere chimic, acesta este utilizat în mod predominant ca gaz de protecție. Totuși, este utilizat și ca element component în gaze de stingere și pentru generarea de plasmă, de exemplu în analiză.

Heliu - în prezent, heliul este obținut exclusiv din puțuri de gaz natural ce conțin heliu. Heliul nu este utilizat doar pentru umplerea baloanelor: datorită proprietăților sale foarte speciale, heliul este indispensabil ca gaz refrigerant, gaz protector, gaz purtător sau gaz de detectare a scurgerilor. Heliul lichid este cel mai rece lichid din univers și, prin urmare, este agentul frigorific utilizat pentru generarea celor mai scăzute temperaturi.

Hidrogen - este cel mai ușor și mai abundent element chimic din univers. Se găsește în toate organismele vii. Pentru aplicații industriale, hidrogenul este produs din gaz natural sau prin electroliza apei. Hidrogenul este utilizat îndeosebi ca gaz combustibil.

Pentru informatii detaliate si consultanta va rugam sa ne contactati.

Contact person
Business

Departament Vanzari
Departament vanzari

Phone: 021 327 36 24
Fax: 021 327 36 26
[E-Mail]